Fælles for mange tandproblemer, herunder tandpine, er, at de skal behandles hurtigst muligt. Derfor er det ikke holdbart, at der går flere dage, uger eller måneder, inden du kommer forbi klinikken til en konsultation. Vi ved om nogen, at tiden kan være afgørende, hvorfor vi præsenterer vores mange nye og nuværende patienter for et nyt tiltag; akut tandlæge.

En akut tandlæge er en tandlæge, som står til rådighed uden for vores normale åbningstider. Dette giver dig mulighed for at blive behandlet for bl.a. tandpine, selvom du ikke har booket tid inden for vores oplyste åbningstider. Oplever du vedvarende og tiltagende tandpine, så rådes du til at booke en akuttid, så vi kan foretage en undersøgelse og evt. behandle problemet.

Tandlægevagt i København

Tandlægevagten har åben:
Alle dage kl 20.00-21.30. Weekender og helligdage desuden kl 10.00 – 12.00

  • Kun personlig henvendelse.
  • Ingen telefonisk konsultation.

Behov for akut tandlægehjælp

Det er mere reglen end undtagelsen, at tandproblemer vokser sig større og bliver sværere at behandle, hvis behandlingen ikke påbegyndes hurtigst muligt. Det er årsagen til, at vi anbefaler vores patienter at opsøge en vagttandlæge, hvis der opleves akut tandpine eller andre akutte problemer uden for normal åbningstid. Vi yder professionel og tryg tandlægehjælp, uanset om det drejer sig om det ene eller andet tandproblem. Ergo bør du have os i tankerne, hvis du engang får brug for akut hjælp.

Typisk vælger man at kontakte en akut tandlæge, hvis man oplever akut tandpine. Dog kan man også søge akut hjælp i andre tilfælde. Det kan for eksempel være, at du har knækket en tand eller har været udsat for andre tandskader, som kræver akut behandling. Resultatet af en tandbehandling vil ofte afhænge af, hvor hurtigt der skrides til handling. Det er især tilfældet, når det kommer til udslåede tænder, som i mange tilfælde kan sættes på igen, hvis man reagerer hurtigt. En udslået tand skal som udgangspunkt enten placeres i munden eller i vand. Det vigtigste er, at tanden ikke tørrer ud, da det vil komplicere behandlingen.

Har du svært ved at vurdere, hvor akut dit behov for tandlægehjælp reelt er, så kan du tage kontakt til os. Vi kan med udgangspunkt i dine symptomer komme med en faglig vurdering af, om en behandling skal igangsættes med det samme, eller om det kan vente. Det er dog som hovedregel ikke en god idé at udsætte tandbehandlinger.

Akut tandpine

Der findes som regel ikke en nem måde at afhjælpe akut tandpine. Selvom man kan dæmpe smerterne med smertestillende medicin, så bør du gøre dig selv en tjeneste og kontakte din tandlæge. Det er nemlig vigtigt, at du kommer forbi til en konsultation, så du kan få svar på, hvorfor tandpinen er opstået. Vigtigst af alt kan du blive behandlet og slippe af med dine smerter. Akut tandpine kan og bør behandles af en akut tandlæge. Det siger næsten sig selv.

Akut tandpine kan skyldes mange ting. Det kan bl.a. skyldes træthedsbrud i tanden, følsomme tandhalse eller huller i tænderne. Om tandpinen er opstået af den ene eller anden grund kan af gode grunde først fastslås i forbindelse med en faglig undersøgelse. Denne undersøgelse har vi selvfølgelig både den rette viden og de rette redskaber til at udføre.

Tag kontakt til din lokale akut tandlæge ved ønsket om at afhjælpe akut tandpine. Vi gør vores ypperste for at finde tid til dig ved først mulige lejlighed.

Traumer

Traumer på permanente tænder bør ligeledes behandles hurtigst muligt. Man kan for eksempel have været uheldig at have slået en tand ud, brækket et stykke af tanden eller fået slået tænderne skæve. Der er her tale om pludseligt opståede skader, som kræver akut behandling. Her kan vores akut tandlæge endnu en gang byde ind med viden og ekspertise. Ved traumer udfører vi en kort traumeundersøgelse, derefter en traumediagnostik efterfulgt af en akut behandling.

Der stilles ingen garantier for, at udslåede og knækkede tænder kan sættes på igen, da det bl.a. afhænger af, hvordan man har opbevaret tanden eller tandstykket, og hvor hurtigt man har været til at søge hjælp. Skulle det mod forventning ikke lykkes at sætte tanden eller tandstykket på igen, så vil der være mulighed for at bygge det manglende tandstykke op på kunstig vis. En tandprotese kan og vil ofte komme på tale.

Akut tandlæge i 2500 Valby

Valby Tandklinik er din lokale tandlæge i 2500 Valby. Vi udfører tandeftersyn og tandbehandlinger inden for oplyste åbningstider, men kan også være behjælpelige ved akutte behov uden for oplyste åbningstider. Vi sørger dermed for, at du kan få hjælp, uanset om du henvender dig på en hverdag eller i weekenden.

Er dit tandproblem ikke så akut som først antaget, så henvises du til vores normale tidsbestilling. Du kan både finde og booke ledige tider via vores moderne hjemmeside. Har du brug for hjælp til dette, skal du være velkommen til at kontakte os.

Ønsker du viden om vores priser, skal du klikke her. Der er også mulighed for finansiering, hvilket du kan læse mere om her.

Bliv ringet op