Et implantat er en kunstig tandrod, som kan erstatte en mistet tand. Det er takket være disse tandimplantater muligt at erstatte mistede tænder uden at involvere de øvrige tænder i tandsættet. Denne løsning vil som udgangspunkt være det tætteste, man kommer på en naturlig tand. Derfor er det udbredt at få foretaget implantatbehandlinger.

Skal du have erstattet en eller flere tænder, og vil du kun stille dig tilfreds med det mest naturlige og holdbare resultat, så vil vi råde dig til at overveje en implantatbehandling. Der er nemlig rig mulighed for at skabe et godt resultat med kvalitetsimplantater. Hos Valby Tandklinik har vi siden tidernes morgen udført mange implantatbehandlinger, så vi kan selvfølgelig også hjælpe dig, hvad enten du skal have erstattet to eller otte tænder.

Hvordan foregår en implantatbehandling?

Drømmer du om at få erstattet dine mistede tænder, så er du med al sandsynlighed interesseret i at vide, om en implantatbehandling er noget for dig, og hvordan en sådan behandling egentlig foregår.

Inden der tages hul på selve behandlingen, bliver der foretaget en røntgenundersøgelse for at skabe overblik og belyse eventuelle udfordringer. I den indledende fase vil der også blive vurderet, om det er nødvendigt at opbygge kæbeknoglen. Det kan blive nødvendigt, hvis kæbeknoglen er svækket. Umiddelbart efter vil det være muligt at isætte implantatet. Dette sker under lokalbedøvelse.

Når implantatet er på plads, vil der alt efter aftale blive sat enten aftagelige tandproteser eller fastsiddende tandbroer på implantaterne. Der er rigtig mange muligheder inden for både tandimplantater, tandbroer og tandproteser, hvilket du selvfølgelig vil blive bekendt med inden behandlingen. Du vil i den anledning blive præsenteret for forskellige størrelser, fabrikater og typer. Her byder vi gerne ind med vejledning og sparring.

Tandimplantater kontra rigtige tænder

En af de store fordele ved tandimplantater er, at de både ligner og mærkes som rigtige tænder. Du skal dermed ikke være bekymret for, at dine implantater skiller sig ud og vækker unødig opsigt. Selvom der naturligvis er forskel på tandimplantater og rigtige tænder, så skal du være opmærksom på, at implantaterne kræver pleje og vedligeholdelse. Foruden den regelmæssige tandbørstning skal der gerne bruges tandtråd og mellemrumsbørster.

Du giver dine nye tandimplantater de bedste forudsætninger ved at skabe og bevare en god mundhygiejne. Jo bedre du er til at passe på dine implantater, desto bedre vil de tage sig ud, og desto længere vil de kunne bevare deres fulde funktionalitet. Et implantat er som udgangspunkt en langtidsholdbar løsning, som man vil have glæde af i adskillige år.

Implantat priser: Hvad koster tandimplantater?

Ønsker du at få erstattet en eller flere tænder, så vil du først og fremmest gerne vide, hvordan behandlingen foregår, og hvad du kan forvente af resultatet. Endvidere er det rart at kende til prisen, da det økonomiske aspekt helt naturligt spiller en rolle.

Vores implantat priser bør være overkommelige for enhver. Vi gør dog opmærksom på, at den reelle pris vil afhænge af mange ting. Det er først og fremmest af betydning, hvor mange tænder du skal have erstattet. Der vil i forbindelse med denne behandling som regel være udgifter til både bedøvelse, røntgenundersøgelse, selve implantatet m.v. Vi giver dig indsigt i alle disse udgifter, inden behandlingen påbegyndes. På den måde ved du nøjagtigt, hvor meget behandlingen vil koste alt i alt.

Finansiering af implantat

Som allerede oplyst vil prisen på et tandimplantat afhænge af mange forskellige faktorer. Prisen vil ikke desto mindre blive oplyst på forhånd, så du ved, hvad behandlingen kommer til at koste, inden du lægger vejen forbi tandklinikken og lægger dig til rette. Spørgsmålet er så bare, om dit budget rækker til det ønskede implantat. Gør det ikke det, så kan du undersøge markedets finansieringsmuligheder. Hos Valby Tandklinik har vi mulighed for at tilbyde dig finansiering af din tandbehandling. Der er vel at bemærke tale om rente- og gebyrfri finansiering, som gør det muligt at dele betalingen op i mange små bidder. Dette tilbyder vi i samarbejde med Sparxpres.

Pleje af implantater

At pleje et implantat er alfa og omega for at sikre et fortsat flot og smertefrit resultat. Vi har allerede været kort inde på, hvordan implantater skal plejes, men vil gerne uddybe, hvordan dette bør gribes an. Denne viden vil især være interessant for dig, som har fået erstattet en tand med et implantat for første gang.
I de færreste tilfælde vil man kunne se eller mærke forskel på naturlige tænder og tandimplantater. Man skal dog være opmærksom på, at implantater kræver meget pleje. Bruger du ikke tilstrækkelig tid og energi på den vigtige pleje, så er det ikke sikkert, at de holder i lige så mange år som forventet. Et implantat holder typisk i min. 10 år, men det forudsætter, at man passer godt på det. Du kan gøre følgende for at forlænge dets levetid:

  • Børst implantatet (og de alm. tænder) to gange dagligt med cirkulære bevægelser
  • Brug tandtråd til at holde mellemrummene fri for bakterier
  • Søg straks tandlæge ved komplikationer

Opsummeret handler det om at bevare en god mundhygiejne, da denne faktor har afgørende betydning for levetiden. Derudover skal man ikke tøve med at kontakte egen tandlæge, hvis man oplever gener af den ene eller anden art.

Implantat eller bro

I dag findes der flere forskellige måder at erstatte en tand på. Det typiske valg står mellem et tandimplantat og en tandbro. For at træffe dette valg har man brug for noget grundviden om henholdsvis implantater og broer. Denne vigtige viden kan din tandlæge give dig. Vejledning og sparring er uundværligt, når det kommer til vigtige beslutninger omkring tænder.
For at gøre brug af en tandbro skal der som minimum være to nabotænder til den tabte tand. Står man f.eks. i en situation, hvor man gerne vil have erstattet den bagerste tand i tandrækken, så kan man desværre ikke få en bro, da der i dette tilfælde kun vil være én nabotand. I denne situation vil et implantat være et meget bedre bud.
Ønsker du mere viden om fordele og ulemper ved henholdsvis broer og implantater, så kontakt os via telefon eller mail. Vi giver dig også gerne et uforpligtende tilbud på den ønskede behandling.

Bliv ringet op