En tandkrone fungerer som en hætte eller kappe, som sættes på den resterende del af en knækket eller på anden vis beskadiget tand. Formålet med dette er at styrke tanden for derved at minimere risikoen for fremtidige skader. I vores moderne og teknologiske verden er det muligt at få designet og fremstillet en tandkrone, som ligner de øvrige tænder på en prik. Du kan dermed få dit smukke smil tilbage uden at spekulere i hverken broer eller proteser.

Hos Valby Tandklinik står vi til din rådighed, når uheldet er ude, og du har knækket et stykke af din tand. Vi sørger for, at du får påsat en tandkrone, som både tager sig godt ud, og som holder længe. Du er dermed sikret et pænt og holdbart resultat. Lyder det som sød musik i dine ører, så bestil en tid i dag.

Hvornår bør en tandkrone tages til overvejelse?

Som specialister i tandkroner har vi naturligvis viden omkring, hvornår det vil give mening at foretage en kronebehandling. Derfor kan du trygt stole på vores vurdering, hvis du kommer forbi vores klinik til en konsultation. En tandkrone kan ofte være afgørende for, at en tand overlever efter et traume e.l.

En tandkrone kan være hensigtsmæssig i mange forskellige situationer. Vi vil som udgangspunkt anbefale at få lavet en kronebehandling i følgende tilfælde:

  • Store revner
  • Store huller
  • Knækket eller på anden vis beskadiget tand
  • Dårlige fyldninger fra tidligere behandlinger
  • Rodbehandlede kindtænder

Behandlingen kan også overvejes i andre tilfælde, hvorfor vi under alle omstændigheder vil anbefale dig at komme forbi til en undersøgelse. Der findes mange måder, hvorpå man kan behandle svækkede, knækkede og skadede tænder, hvorfor en kronebehandling ikke nødvendigvis er den eneste mulighed i dit tilfælde.

Komplikationer med tandkroner

Der er som udgangspunkt ingen eller kun få komplikationer med tandkroner. I månederne efter behandlingen er det meget almindeligt, at tænderne er særligt følsomme og derfor kan reagere kraftigere på varme og kulde end normalt. Dette kan føles ubehageligt, men der er i langt de fleste tilfælde tale om forbigående komplikationer, som ikke er alvorlige. Oplever du mod forventning længerevarende komplikationer, bør du søge tandlæge.

Hvad koster en tandkrone?

En tandkrone er ikke bare en tandkrone. Der findes nemlig rigtig mange forskellige tandkroner, som repræsenterer forskellige prisklasser.
Kontakter du os med ønsket om at få foretaget en kronebehandling, så vil vi naturligvis præsentere dig for markedets mange kroner og priserne på disse. Du kan dermed lettere tage stilling til, hvilken tandkrone du vil vælge.

Da alle patienter har individuelle behov og ønsker, beder vi dig om at kontakte os for et tilbud på en eller flere tandkroner. Vi bistår hellere end gerne med vejledning og sparring, så vi i fællesskab kan skabe det ønskede resultat.

Hvor længe holder en tandkrone?

Dette spørgsmål er desværre heller ikke så ligetil at besvare. Levetiden vil nemlig afhænge af, hvilken tandkrone man vælger, ligesom mundhygiejne spiller en vigtig rolle. Ønsker du at få påsat en tandkrone, som holder i mange år, så skal du vælge en kvalitetskrone og desuden gøre dit ypperste for at bevare en god mundhygiejne. Bliv klogere på den forventede levetid og eventuelle garantier ved at kontakte os.

Få lavet en 100 % naturtro tandkrone

Ingen tænder er helt ens – derfor er tandkroner det heller ikke. I dag fremstilles tandkroner i et væld af forskellige former, faconer og farver. Dette giver dig mulighed for at få lavet en tandkrone, som er så naturlig, at det er tæt på umuligt at skelne mellem naturlige tænder og kronebehandlede tænder. Du kan dermed bevare dit smukke smil og din skønne udstråling.

En knækket tand føles hverken rar eller ser tiltrækkende ud, hvorfor det er heldigt, at der er mulighed for at erstatte denne med en tandkrone. Efter kort tid vil din nye tandkrone både føles og se ud som en naturlig tand. Tandkronen er ikke blot med til at give dig dit smukke smil tilbage. Den evner også at forstærke den ødelagte tand. Derfor er en sådan krone en god investering, hvis uheldet er ude.

Smerter efter endt kronebehandling

En kronebehandling kan forårsage smerter og ubehag i tiden efter behandlingen. Smerterne vil typisk vare et par dage, hvorefter de gradvist vil aftage. Skulle du mod forventning opleve, at smerterne ikke aftager, men derimod kun bliver værre, så er det vigtigt, at du tager kontakt til os. Der kan være en række grunde til, at smerterne tager til, men det er ikke desto mindre noget, der bør undersøges nærmere.

De fleste smerter efter en kronebehandling kan lindres med alm. smertestillende medicin. Det er i den anledning vigtigt, at du følger tandlægens anvisninger. Er smerterne så kraftige, at selv ikke medicin kan holde dem nede, vil det være nødvendigt at rådføre sig med en fagperson i form af tandlæge eller egen læge.

Er man heldig, så oplever man ingen smerter eller bivirkninger, men man kan altså risikere at opleve følgende:

  • Ømhed i tandkødet
  • Smerter i forbindelse med tygning
  • Øget temperaturfølsomhed

Ovenstående er helt normalt og er som hovedregel ikke noget, man skal være bekymret for. Det er alt andet lige en god idé at observere, om smerterne aftager eller bliver mere kraftige i de efterfølgende dage. Selvom en tandkrone kan medføre en del smerter, så vil du på sigt helt sikkert blive glad for denne behandling.

Bliv ringet op